top of page

DIY wreath egg carton

Deze krans, met een knipoog naar Paasdecoratie, is een leuk accessoire om een hoekje van de kamer mee te stylen. De minimalistische stijl en sobere kleur maken dat de krans in elke ruimte mooi past.

We gaan deze keer aan de slag met items die we in huis hebben: nl. eierdozen en een metalen kleerhanger - zo heb je meteen een haakje voor je krans. Je kan ook een stevige ijzerdraad nemen, mocht je die in de garage liggen hebben. Het verknippen van de eierdozen vergt wel wat tijd. Samen met de dochters heb ik me een namiddagje op een bankje (thuis) in de zon gezet. Gezellig samen praten en ondertussen handwerken, het was zo'n heerlijk moment.Wat heb je nodig:

  • metalen kleerhanger

  • eierdozen

  • schaar, lijmpistool, tang en gekleurd (stoffen)lintZo maak je het:

Scheur of knip de middelste toppen uit het eierkarton los.

Knip daarna langs het boogje aan elke zijde.

Zo vorm je de blaadjes van de 'bloem'.

Herhaal tot je voldoende 'bloemen' hebt.

----

Knip met de tang aan een zijde de ijzerdaad door.

Buig de draad tot een ronde vorm, door er met je duim tegen te duwen.

----

Bepaal de richting waarin je de 'bloemen' wil laten draaien. Je kan met of tegen de klok in of links/rechts laten vertrekken vanuit het midden. De 'bloemen' zijn al van een gaatje voorzien, zo schuif je deze makkelijk op de draad. Bevestig ze met het lijmpistool aan de ijzerdraad, zo blijven ze mooi op hun plaats. Met een lint bevestig je de beide stukken ijzerdaad weer aan elkaar.


Ik ben ook heel benieuwd naar jouw creatie!

Deel dus zeker jouw resultaat #otokidiy

Veel zelfmaakplezier!

Sara


Comments


bottom of page