top of page

DIY -valentine - cake topper

'To the moon and back' is iets wat mijn echtgenoot (toen nog liefje) schreef op het einde van een briefje toen we nog maar pas samen waren. Always Forever (Donna Lewis) - is het liedje waar we als newlyweds voor het eerst op dansten. Zoveel fijne jaren later, vond ik het toepasselijk om er voor Valentijn een cake topper van te maken. Weer even terug naar hoe het allemaal begon, zalig.


Voor het taartje mocht ik samenwerken met Sofie Duron. Ik ben zo fan van haar lekkere creaties en prachtige foto's. In haar visueel dagboek laat ze ons meegenieten van haar liefde voor bakken. Ze deelt er recepten, tips en inspiratie. Sofie maakt met haar desserten van elke dag een feestje.

Het recept van de taart en koekjes kan je hier terugvinden.


De mogelijkheden voor deze cake topper zijn eindeloos! Denk maar aan verjaardagen, communiefeesten, trouwfeesten en zoveel andere leuke gebeurtenissen,...

Dit heb je nodig:

· Houten letters (alfabet) - Relaxdays via Bol.com

· Houtlijm - Pattex

· Penseel en satéstokjes

· Plastiek deksel en plastiek onderlegger
Zo maak je het:


° Leg de letters op de plastiek onderlegger. Schik ze zo dat je ziet hoe de letters tegen elkaar komen. Sommige letters zullen elkaar enkel raken met een puntje. De stevigheid zit 'm echt in de verschillende woorden onder elkaar te plakken.

° Doe wat lijm op het plastiek dekseltje. Laat een tweetal minuten rusten. Zo wordt de lijm al wat steviger. Lijm de letters aan elkaar, begin van links naar rechts. Lijm woord per woord. Laat minstens 20 minuten liggen en drogen.

° Haal voorzichtig de woorden van de plastiek onderlegger. En schik ze onder elkaar.

Lijm opnieuw de letters van het ene woord aan het andere op de plaats ze elkaar raken.

° Laat het geheel 20 minuten drogen.

° Draai de letters om en doe wat lijm op de plaats waar je de satéstokjes gaat bevestigen. Je kan ook wat extra lijm op de verbindingen van de letters doen. De lijm wordt transparant, wanneer deze droog is.

° Laat opnieuw drogen.Je cake topper is klaar voor gebruik!

Super mooi in houtkleur, maar je kan de letters ook verven. Hiervoor gebruik je best plakkaatverf of acrylverf, geen primer nodig.Deze DIY is gemaakt in samenwerking met Sientje van Spotworkshops

De airbnb voor leuke workshops!

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw creatie!

Deel dus zeker jouw resultaat #otokidiy

Veel zelfmaakplezier!

Sara

Comments


bottom of page