top of page

FUROSHIKI

Furoshiki is een Japanse inpakkunst met textiel. De oorsprong van deze term/traditie kan men terugbrengen naar de 17e eeuw, waar men een gevouwen doek gebruikte om gemakkelijk kledij mee te nemen van en naar de Onzen of badhuizen.

 

Zoals wel meer dingen in Japan heeft  een Furoshiki een quasi ceremoniële waarde. Doorheen de jaren ontwikkelden de Japanners een set toepassingen en patronen die zowel elegant als functioneel zijn.

 

Wij kennen vooral deze knoopkunst voor het ecologisch inpakken van cadeautjes. Daarnaast bestaan er nog menig vouwtechnieken zodat je de Furoshiki kunt gebruiken als winkelzak, handtas, picknickmand, tafelkleed, boekcover, fruitmand, plantenhanger, kussensloop …

 

De Furoshiki is milieuvriendelijk,

praktisch en een geweldig alternatief

voor plastic verpakkingen en cadeaupapier. 

 

Je leert hoe je voorwerpen inpakt met mooie stoffen. Voor iedere vorm is er een speciale furoshiki vouwtechniek. Van deze vouwtechnieken zijn mooie illustraties gemaakt en gedrukt op handige kaartjes. Samen met twee Furoshiki (inpakdoeken) heb je zo alles om na de workshop thuis verder te kunnen oefenen en gebruiken in het dagelijkse leven.  Of  al meteen de benodigdheden om iemand blij te maken met een speciaal pakje!

Workshop Furoshiki
55€pp - 2u30

REVIEW

Schermafbeelding%202020-06-20%20om%2007.

Sofie Piot, ontwerper - Atelier Recyclé

Zowel op persoonlijk als professioneel vlak, probeer ik een zero-waste-lifestyle te hanteren. De workshop Furoshiki van 

Studio O-Toki sprak me in de eerste plaats aan omdat ik deze techniek ontzettend mooi én veelzijdig vind. Bovendien is dit ook een waardig alternatief voor diverse wegwerpverpakkingen. Win-win dus! Sara’s aanpak maakte van de workshop een ontspannende avond uit (#selfcare). Geen stress, geen moeten. Maar vooral mogen. Mogen proberen, mogen experimenteren, mogen leren. Dankzij deze workshop en de uiterst handige steekkaarten, blijf ik de techniek ook echt gebruiken. De alternatieve cadeauverpakkingen zijn daar maar een fractie van. Sara inspireerde me vooral met haar toepassingen in het dagdagelijkse leven. Zo kreeg mijn agenda een Furoshiki upgrade en gaat mijn nieuwe totebag bijna overal mee naartoe. 

bottom of page